Liber a la Carte

Uitrusten en nieuwe kracht opdoen
Vooral heel, heel erg moe, na een burn-out of verlieservaring? Hervind wat innerlijke rust en ruimte en boek voor twee of meer nachten Het Janhuis, een heerlijke duinvilla die deel uitmaakt van het Transitiumcomplex.

Net naar je hoofd ernaar staat blijf je op de bank liggen, onderneem je een wandeling, kijk je televisie of boek je een langademig luistergesprek met Thomas van Kleef. Dat kan over het Liber leren gaan, het ‘doe-het-zelf’ coachingstraject van het huis, maar hoeft niet.


Voor wie

Zoals de dingen lopen, lopen ze, maar het helpt als je:

1.Toe bent aan een nieuw begin
Je hebt een burn-out of verlieservaring voor de kiezen gehad en begint je te bezinnen op de vraag: ‘hoe nu verder?’ De aard van het verlies is niet relevant. Of je nu het overlijden van een dierbare verwerkt of een echtscheiding, herstelt van stressklachten of van het verlies van een baan, een verhuizing of een vooruitzicht – verliesverwerking is verliesverwerking.

Wat telt is dat je met vorm van ontwrichting te maken kreeg en een nieuw begin moet maken.

2. Nu rust zoekt, later wellicht Liber
Je hebt door de Liber leerstof gebladerd en kunt je voorstellen dat deze je behulpzaam zou kunnen zijn. Maar tegelijk is je verlies nog te vers om daar op dit moment veel energie in te kunnen stoppen. Nu heb je eerder behoefte aan rust, wandelen, misschien wat voorzichtige en vooral ook langademige gesprekken rond vragen, vermoedens, verlangens en opties. Om zo de zaken rustig op een rij krijgen. Jouw rij.

3. Leidinggevend in het leven staat
Je bent een stevige persoonlijkheid. Waarschijnlijk heb je een leidinggevende functie of ben je anderszins gewend echte verantwoordelijkheid te dragen. Want mogelijk zul je in de toekomst deelnemen aan Liber, een programma dat, als gezegd, je veel brengt, maar ook het nodige van je vraagt.


Met wie

Je gesprekspartner is Liber ontwikkelaar Thomas van Kleef, algemeen directeur van het Transitium.

“Goudhaantje in communicatieland’ noemde De Volkskrant hem ooit. En inderdaad is Van Kleef (1954) zoiets als de vleesgeworden communicatie. Een scherp luisteraar met het charisma je precies bij die les te brengen (of te houden) die voor jou op dat moment aan de orde is.

Gehoord worden
Analytisch, kritisch, empathisch en met een internationale werkachtergrond, schakelt hij moeiteloos tussen hemelse- en straattaal, huis-, tuin- en keukenpraat en issues rond identiteit en globalisering, intimiteit en hilariteit. Wat je ook op het hart ligt, persoonlijk of ook zakelijk, een gesprek met hem is je ten volle gehoord weten.

Zicht en zin
Hierdoor brengt een ontmoeting met Thomas, precies dat te weeg: bevrijding van moeten. En daarmee: zicht en zin. Zicht op nieuwe kansen, zin om ze aan te pakken.

Meer over Thomas van Kleef hier.


Praktische zaken

Het Janhuis
Dé plek voor wie toe is aan ruimte, rust, reflectie, en heel, heel veel natuur. En misschien ook wel aan wat luxe. Want alles is hier even smaakvol als schoon, even nieuw als doordacht. Van espressoapparaat tot afwasmachine, van combimagnetron tot Wifi, het is er en het doet het. En dan die achtertuin: een stap buiten de deur en je staat in het Noordhollands Duinreservaat, een van de grootste onafgebroken natuurgebieden van ons land. Onderaan deze pagina een video die Het Janhuis bij je introduceert.

Drie nachten, van 15:00 – 11:00 uur
Je verblijf omvat drie of meer nachten en loopt altijd van 15:00 uur op de dag van aankomst, tot 11:00 uur op de dag van vertrek.

Verzorging
Je regelt zelf je natje en droogje. De keuken is van alle gemakken voorzien. En anders vind je op vijf boswandelminuten afstand voor ontbijt, lunch en diner een prima restaurant dat je graag voedt.

Aanmelden
Mail wat beknopte informatie over de aanleiding van je voorgenomen verblijf en je achtergrond, naar info@transitium.org. Geef daarbij ook aan waarom je voor Liber a la Carte kiest.

Kosten
Verblijfkosten: conform seizoensprijs
Gesprekskosten: € 125,- per uur ex BTW of naar meerdere/mindere draagkracht. Eerste kennismakingsuur: gratis.

Klik hier voor beschikbaarheid en boeken 

 


Liber leren

Kies hier de ingang die je het meeste aanspreekt.

Liber Coaching

 • Gesprekken op afspraak
 • Dagelijkse thuisstudie
 • Direct effect op dagelijks leven

Lees meer >

Liber a la Carte

 • Drie dagen of meer intern in luxe accommodatie
 • Uitrusten, proeven aan Liber
 • Gesprekken op aanvraag

Lees meer >

Liber Intensive

 • Zevendaags intern in luxe accommodatie
 • Optimale voedingsbodem voor verdere zelfstudie
 • Gesprekken, zelfstudie en ontspanning in balans

Lees meer >

Liber Jaarleergang

 • Een jaar lang Liber
 • Thuisstudie en intern verblijf gecombineerd
 • De gestage druppel holt de steen

Lees meer >

Liber Community

 • Een leven lang Liber
 • Geboeid door de traditie, vrij in de tijd
 • Meebouwen aan het klooster van nu

Lees meer >

Top