Liber bij burn-out

Coaching, begeleiding en training

De traditionele benadering
De gebruikelijke manier om met een burn-out om te gaan: strepen te leren zetten in je agenda. Als een burn-out het gevolg is van te veel, is het logische alternatief: minder. En in die dimensie voltrekken zich ook de meeste burn-out trajecten: ze leren je te minderen. Of, denk aan mindfulness, te meerderen: dat wat je doet, met meer aandacht te doen, meer rust. De inzet van deze aanpak: je terug te brengen naar wat je kon en hoe je was, maar dan net een beetje anders. Zoals een likje verf wonderen kan doen voor een uitgewoond huis.

Voor wie dieper graaft: Liber
Maak hier kennis met een benadering die verder reikt, dieper graaft: Liber. De Liber methodiek biedt je de kans om de tegenslag van een burn-out, om te zetten in voorspoed.

Burn-out als uitnodiging
Hoe vervelend een burn-out ook is, een vreemd trekje van het leven wil dat juist wat ons dwarszit of tegenstaat, vaak het beste met ons voor heeft. ‘Dwarsliggers houden de rails recht’ heet het niet voor niets. Zo bezien is een burn-out niet alleen een probleem dat om een oplossing vraagt, maar ook een uitnodiging. Een invitatie of zelfs aansporing je te bezinnen op je hele leven, met alles erop en eraan. Waarbij dan niet het uitgangspunt is wat jij van, of met, je leven wilt, maar de vraag: die ‘willende’, die ‘ik’, wie is dat eigenlijk? En zo je al zou weten wat je wilt, hoe zeker weet je dat dit ook jouw wil is? Waarom wil je wat je wilt? Hoe echt, hoe authentiek is jouw wil? Hoeveel vrijheid gun je jezelf… je eigen wil te willen, en niet die van een ander?

Waarom die vraag zo belangrijk is? Je burn-out vertelt het je. Wie het fysiek moet afleggen tegen z’n eigen wil, kan alleen maar concluderen kennelijk het ‘on-eigen-lijke’ te willen. Blijkbaar in de ban te zijn van een willen dat haar of hem niet past als gegoten. Een herijken van die wil is dan aan de orde.

Verlies als springplank naar winst
Van de mogelijkheid tot verblijf, tot coaching gesprekken, tot een jaartraining – op tal van manieren biedt Liber je de mogelijkheid dit herijken ter hand te nemen. Lees er hier meer over.

Top