Bij burnout: Liber. En wel hierom…

Liber maakt van de nood een deugd

Bij een burnout is Liber juist hierom effectief: je hebt je neus zo hard gestoten, dat wil je niet nog eens meemaken. Je begrijpt: ergens sloeg ik een heel verkeerde weg in. Dan is het nog maar een klein stapje naar het volgende, levensveranderende, inzicht: niet de weg die ik koos veroorzaakte mijn burnout, maar dat ik het mezelf toestond die weg te kiezen. En laat dat nu de dimensie zijn waarin Liber werkzaam is. De Liber oefeningen doen je inzien: veel belangrijker dan wat ik doe, en hoe, is de vraag naar mijn ‘wie’. Wie is de ‘ik’ die mijn handelen en oordelen bestuurt? 

De diepste oorzaak, de oer-aanleiding van alle ongeluk en ongemak: je bewustzijn is te klein behuist. Het woont exclusief tussen je oren. Je ‘bent’ zoals je jezelf denkt; je eigen definitie. Liber verschaft je extra woonruimte. Het huis dat je achterlaat: je identificatie met wat je wilt en hoe je je voelt. Je nieuwe thuis: je vermogen je beleven der dingen niet-wetend gewaar te zijn. ‘Ik ben doordat ik onvoorwaardelijk aanwezig kan zijn voor wat ik wil, vind en voel’.

Niet langer de gevangene van ongefundeerde aannames, van een zwevend, ongegrond bewustzijn, kom je aldus te wonen in ‘de mens achter je wens’. In je vrije wil. Bij machte en verlangend niemand te zijn dan de unieke zelf die jij alleen kunt zijn en… ontdekken.

Je wordt je bewust: het leven is geen moetje, maar een minnaar die van me wil houden.

Juist doordat je bij je burnout zo hard onderuit ging, sta je ervoor open dit inzicht als waar te erkennen. En daarmee: je leven een heel nieuw, even stevig als rustgevend, fundament te verschaffen.

Je burnout of verlieservaring als kans

Wat de Liber methode onderscheidt: degelijkheid en diepgang. Liber plakt geen pleisters, maar voert je naar de wortel van je situatie. Die altijd is: een verwonding. Raar maar waar: juist uit een burnout, verlieservaring of andere vormen van tegenslag, blijken we voorspoed te kunnen putten, juist verlies kunnen we leren inzetten als een springplank naar winst.

Zelfwerkzaamheid
Ook valt op: Liber is vooral een doe-het-zelf methode. Die je helpt op eigen kracht, je eigen weg en bestemming te hervinden.

Uitleg?
Bekijk hier de animatie ‘Thuiskomen in je vrije wil’ en lees wat Liber onderscheidt en doet.

Uitproberen?
Uitproberen en ervaren hoe Liber werkt en wat het voor je burnout kan doen? Klik dan hier.

Meer weten?
Mail je vraag naar info@transitium.org en binnen 24 uur heb je antwoord.


Liber heeft meerdere smaken

Van coachingsgesprekken tot verblijf tot jaartraining: je kunt je op vijf verschillende manieren leren bekwamen in Liber. Kies hieronder de ingang die je het meeste aanspreekt.

Liber Coaching

 • Gesprekken op afspraak
 • Dagelijkse thuisstudie
 • Direct effect op dagelijks leven

Lees meer >

Liber a la Carte

 • Drie dagen of meer intern in luxe accommodatie
 • Uitrusten, proeven aan Liber
 • Gesprekken op aanvraag

Lees meer >

Liber Intensive

 • Zevendaags intern in luxe accommodatie
 • Optimale voedingsbodem voor verdere zelfstudie
 • Gesprekken, zelfstudie en ontspanning in balans

Lees meer >

Liber Jaarleergang

 • Een jaar lang Liber
 • Thuisstudie en intern verblijf gecombineerd
 • De gestage druppel holt de steen

Lees meer >

Liber Community

 • Een leven lang Liber
 • Geboeid door de traditie, vrij in de tijd
 • Meebouwen aan het klooster van nu

Lees meer >

.


Voor wie

Transitie
Liber werd speciaal ontwikkeld voor wie een veranderproces aan wil, of moet, gaan.

De bakens verzetten
Je staat voor de vraag: ‘En nu? hoe nu verder?’ Wat eraan vooraf ging is niet relevant. Een burn-out, verandering van werk, woning of vooruitzicht of het overlijden van een dierbare: of je er nu op uit was of niet – je bent eraan toe de bakens te verzetten.

Je weet van doorzetten
Als stevige persoonlijkheid weet je wat het is om conceptueel en gedisciplineerd te denken. Je staat zelfstandig in het leven en bent gewend verantwoordelijkheid te dragen.

Geen vrijheid zonder strijd, geen opstaan zonder vallen. Liber werkt omdat de dingen werken zoals ze werken. Maar wat waar is, is niet altijd aangenaam. Daarom moeten Liber deelnemers van doorzetten weten. Dit is een aanpak voor wie bereid is kilometers te maken.

Van waar?

De bakermat van deze methode: de monastieke beproefplaats Jan XVII. Sinds 2005 staat hier Thomas van Kleef aan het roer. Op zoek naar gemeenschappelijkheid in de wijsheidstradities van oost en west, kwam hij uit bij Liber.


Reacties

“Het is alsof er een zware deken van me af is gevallen.”

“Wat een fijne gesprekken en wat een super oefeningen! Er is een enorme denkblokkade opgelost. Ik voel met niet meer ‘klem’ zitten en heb ook geen keuzestress meer over hoe ik verder moet.”

“Liber werkt reinigend. Ook al begin ik eraan met tegenzin, ik kom er altijd weer verfrist uit tevoorschijn. Losser van ergernis en spanning.”

Wat was dit moeilijk, maar wat ben ik blij dat ik het nu snap. Echt helemaal, hartstikke happy en blij”. 

Top