Liber faciliteiten

Van A naar Beter in drie snelheden
Onder de noemer ‘Transitium ZeeVELD’ ontwikkelt stichting Jan XVII een drie-snelhedenaanbod rond het thema ‘Transitie’. Denk daarbij aan een innerlijk verhuizingsproces. Van: je identificatie met je eigen wil, naar: je vermogen deze wil onthecht gewaar te zijn. Je ontdekt: het leven is geen moetje, maar een minnaar die van me wil houden.

Zo is het Transitium gedacht:

Hoogste versnelling: verblijven, vertragen
Een drietal zelfverzorgende studioappartementen biedt onderdak en rust aan individuele gasten die in de eerste fase verkeren van een onvermijdelijke transitie als gevolg van bijvoorbeeld verlies van baan, gezondheid of partner. De inhoudelijke ‘begeleiding op aanvraag’ is in handen van Jan XVII.

Middelste versnelling: verdiepen, verbinden
In de dimensie van de middelste snelheid ontvouwen zich verdiepende trajecten voor groepen en individuen die eraan toe zijn bewuste en concrete stappen van A naar Beter te zetten; trainingen en retreats. Het inhoudelijk aanbod wordt verzorgd door derden en Jan XVII.

Laagste versnelling: verstillen, verzelven
De traagste snelheid, die van de verstilling, wordt beoefend door de deelnemers in de monastieke beproefplaats Jan XVII. Hun hele hebben en houden is georganiseerd rond de kunst vruchtbaar te leren inspelen op de uitnodigingen – en mogelijkheden! – van plaats, tijd en eeuwigheid. Zij wonen en werken in ZeeVELD.

Bouw je mee?
Meebouwen aan Transitium ZeeVELD? Weet je welkom. Partners brengen bewezen organisatorische of inhoudelijke deskundigheid mee, zetten zich in zonder winstoogmerk en committeren zich aan de beoefening van de Liber methodiek.


ZeeVELD

Het Transitium is idyllisch gelegen in de vrije natuur van de duinen bij Castricum. In het gebouwencomplex van de voormalige duinboerderij ZeeVELD. Een stap buiten de deur, en je staat in een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Nederland.

Ga voor meer info naar ZeeVELD.nl

Top